Hurtigruten – Bergen til Kirkenes

Har du lyst til å få oppleve store deler av Norges kystlinje, kan denne nordgående reisen være passende. Mellom Bergen og Kirkenes vil Hurtigruten vær

Har du lyst til å få oppleve store deler av Norges kystlinje, kan denne nordgående reisen være passende. Mellom Bergen og Kirkenes vil Hurtigruten være innom både større byer og mindre fiskevær, krysse polarsirkelen og dra enda lenger nord. I løpet av syv dager vil du være innom flere norske kystperler, som Bergen, Ålesund, Florø, Molde, Kristiansund, Rørvik, Brønnøysund, Svolvær, Stokmarknes, Skjervøy, Øksfjord, Berlevåg, Båtsfjord og Kirkenes.

Det vil være litt av hvert å se og oppleve overfarten igjennom, og det å drifte av gårde til sjøs er både avslappende og terapeutisk. Om ikke bylivet i Bergen eller Trondheim frister, lar du deg kanskje trollbinde av Sunnmørsalpene eller Geirangerfjorden. Hurtigruten har mange flott skip i sitt rederi. Her kan vi nevne MS Finnmarken, MS Kong Harald, MS Lofoten, MS Midnatsol, MS Nordkapp, MS Polarlys, MS Nordlys, MS Nordnorge, MS Richard With, MS Trollfjord, MS Vesterålen og MS Spitsbergen.

Å få oppleve nye steder er alltid fint, og opplevelsen blir annerledes og enda mer appellerende når det gjøres fra sjøen. En ting er å legge ferieturen til eget land, noe annet er å gjøre det langs kystlinjen. Som båtmenneske liker du kanskje å styre båten selv, men det kan være fint å overlate dette til andre en gang. Da kan du få deg en tur sammen med deg og dine, uten at du trenger å gjøre så altfor mye selv.

Turen med Hurtigruten begynner fra den gamle vikingruta langs Hjeltefjorden utenfor Bergen, og ender opp i Kirkenes, like ved den russiske grensen. Det finnes nok av aktiviteter å finne på her, avhengig av sesong. Det er også her oppe at skipet snur og drar sørover igjen.