Gode tips til båtturen

Mange lengter etter å utforske havområdene vi har langs norskekysten. Enten man er erfaren sjømann eller nybegynner, er dette noe mange kunne tenke seg. Vi vet at tiden vi er inne i nå, med høst og kjølig vær, kanskje ikke er den mest ideelle for store utfarter til sjøs. Men, høsten kan likevel være fin ute til havs. I denne artikkelen ser vi nærmere på hva som er viktig når du skal ut på sjøen i kaldt høstvær.

Gode klær

Det som er kjempeviktig når du skal ut på båttur i måneder som september eller oktober, er at du har nok, og ikke minst, gode nok klær. Et godt tips er å ha på seg ull, for eksempel en strikkegenser for dame, som varmer også når temperaturen kryper nedover gradestokken. Det kan også være lurt å ha plagg av ull innerst på kroppen.

Planlegg turen

Det er alltid lurt å planlegge turen, uavhengig av årstid. Hvis man ikke er kjent med

havområdene man skal kjøre i, er det en nødvendighet å lese kart og gjøre seg kjent med området, før man tar fatt på turen. Det kan også være smart å ha alternative reiseruter hvis alt ikke går som man har planlagt. Det kan derfor være lurt å finne brygger man kan legge til ved, hvis for eksempel turen tar lengre tid enn planlagt, og det begynner å bli mørkt.

Ikke dra alene

Det er alltid godt å ha noen med seg på tur, enten det er til sjøs eller til lands. For det første er det triveligere med godt selskap enn å reise alene. For det andre kan det være en trygghet, og man får muligheten til å drøfte ulike problemstillinger som kan dukke opp underveis. Dette kan være veivalg, når det er fornuftig å stoppe eller snu og, ikke minst, bekledning.

I denne artikkelen har vi kommet med tre velmente råd til deg som skal på båttur. Høsten kan være fin, men også kald. Vi håper du forbereder deg godt, og får maksimalt utbytte av turen din.