Det billedskjønne havet vårt

Kunst kan være så mangt, men lite slår utsikten ved frokostbordet bakerst i rundsofaen oppankret ved den ytterste, nøgne ø. Der solen slår sine første dovne stråler over en blikkstille havoverflate, kan hvem som helst gå seg vill i sine innerste tanker. Hva man finner der er nok ganske individuelt, men at det er kunst fra naturen som åpenbarer seg er det ingen som kan benekte.

Den gavmilde skjærgården

Med båtlivet følger det mange plikter og til dels tunge, kjedelige oppgaver. Når vårpussen endelig er gjort, og båten ligger på vannet, det er da det virkelig føles verdt alt slitet. Den første turen vekker minner om den perfekte sommeren i fjor, og grunnene til at det ble en sesong til på vannet synes like klart som vårhavet.

Den norske skjærgården er full av fantastiske opplevelser og vakre holmer. Fra kjente farvann skal det ikke lange turen til før ny natur viser seg fra sin beste side, og øynene kan igjen hvile seg på motiver som hadde gjort den vakreste bilderamme noe brydd. Skjærgården slutter aldri å gi, og med familie eller venner på tur blir hver reise en opplevelse som gir minner for livet.

Når den kalde, mørke årstiden slår inn over landet, kan bildene vi sitter igjen med, både mentalt og i kameraet, holde hos gode og varme. De kan være veldig gode å ha når motivasjonen for neste sesongs båtpuss skal jobbes opp og frem. Mellom slagene kan gammel viten fornyes og læres bort til de små håpefulle. Vinteren kan virke lang, men den som venter på noe godt – så var det sommer igjen.