4 feb

Trebåt

En trebåt er, som navnet indikerer, en båt laget av tre. Trebåter har folk bygget i veldig lange tider, og det er fremdeles en del som har trebåtbygging som hobby i dag. Vi benytter flere materialer foruten tre for å bygge trebåter i dag, og det finnes flere ulike typer av trebåt. Her kan vi nevne motorbåt, seilbåt, snekke og skøyte.

Trebåten har overlevd selv om plast har blitt mer vanlig, og båtinteresserte vil kunne se gamle modeller og varianter på museer. De gamle vikingskipene vi nordmenn fra tid til annen finner nedgravd på eiendommen vår, er blant trebåtene folk er ivrige etter å se på nært hold i museer.

Vedlikehold

Dersom du selv har en gammel trebåt vet du sikkert at de krever mye vedlikehold. Å holde en gammel trebåt i stand kan bli til langvarig og spennende prosjekt. Gjør du det rette forarbeidet og tar de rette forholdsreglene kan en gammal båt bli så god som ny, og sjøsettes igjen selv om det kanskje er lenge siden sist. Mange av oss vokste opp med en trebåt. Derfor ser vi den nostalgiske verdien av å få en slik på sjøen.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *