6 apr

The Tall Ships’ Races

The Tall Ships’ Races er navnet på en stor internasjonal seilregatta hvor store seilskip deltar. Noe av hensikten med løpene er å oppfordre til opplæring i seiling for unge samt internasjonalt vennskap. Det er et krav om at halvparten av mannskapet på hvert skip ikke må seilerfaring fra tidligere. Bergen har vært vertskapsby for The Tall Ships’ Races flere ganger, og da samles båtinteresserte seg fra fjern og nær i byen for å få med seg begivenhetene.

I 2019 dukket det opp 58 skip ved Bryggen i Bergen, fra 17 forskjellige land og 5 forskjellige verdensdeler. Flere av de store seilskipene som deltar hvert år, er så imponerende og iøynefallende at det ikke bare er båtfolk som dukker opp for å få med seg denne unike båtutstillingen.

Hver gang The Tall Ships’ Races har blitt holdt i Bergen eller en annen norsk by, er engasjementet for frivillighet stort blant båtfolk. Det er vanlig med dugnad i båtmiljøet her til lands, noe som viser entusiasmen som finnes for alt som har med båt og båtliv å gjøre. I skrivende stund er det usikkert om det blir noe regatta i 2020, men det er lov å krysse fingrene for at det i verste fall blir utsatt og ikke avlyst.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *