11 mai

Sov lettere ved havnen med trådløse hodetelefoner

Sommeren nærmer seg med stormskritt og mange båteiere planlegger å tilbringe noen netter i en gjestehavn. I den forbindelse har vi noen tips til hvordan du får best mulig søvn i båten.

Topp stemning, men mye bråk på kveldstid

Alle som har besøkt en populær gjestehavn om sommeren vet hvor utrolig hyggelig det er. Ofte er det både restauranter og barer i nærheten, hvor både båtfolk og lokale innbyggere koser seg til langt på natt. Et kjent eksempel på dette er Tønsberg gjestehavn, hvor brygga er full av liv i sommerferien. Dette er kjempestas når du er med på moroa selv, men ønsker du en god natts søvn kan det bli vrient å sovne. De fleste båter har ikke god lydisolering og derfor er det lett å få med seg alt av musikk, skravling og skrål fra utsiden. Vi anbefaler at du og eventuell familie som er med på turen skaffer noen gode hodetelefoner eller ørepropper. Det vil hjelpe masse!

Derfor er trådløse hodetelefoner best å sove med

Vi anbefaler å bruke moderne bluetooth hodetelefoner i båten. Grunnen til dette er at det er praktisk med trådløse hodetelefoner og ørepropper når de skal brukes i sengen. Hodetelefoner med bluetooth-teknologi er gjerne litt dyrere enn den tradisjonelle varianten fordi de ikke har ledning. Som kjent er det ofte knuter på ledningen som tar knekken på øreproppene dine, slik at du må kjøpe nye. Altså vinner du i lengden fordi du kan ha de trådløse hodetelefonene lenger og derfor er dette et bedre valg rent økonomisk.

Tre gode søvntips

Når du har skaffet gode hodetelefoner er du et skritt nærmere en god natts søvn i båten. Vi anbefaler deg å benytte hodetelefonene til å høre på følgende:

  • Appen Sleepstream. Sleepstream er en app som byr på behagelige lyder som bålknitring, bølgeskvulp og fuglesang, som hjelper deg slappe av og bli trøtt. I bråkete omgivelser som i gjestehavnen anbefaler vi regnlyder, som det finnes et stort utvalg av i appen. Grunnen til at vi foreslår nettopp dette er at regnlyd har høy frekvens, som gjør at bakgrunnsstøy forsvinner, selv om hodetelefonene ikke er helt lydtette.
  • Hør på musikk. Spotify har massevis av behagelig musikk som kan hjelpe deg slappe av. Vi anbefaler å se etter musikk innen sjangeren Ambient, og sjekk gjerne ut spillelistene med spamusikk som ligger i appen. Dette er spillelister som er designet for å få deg til å føle deg avslappet. Dersom du fremdeles hører bakgrunnsstøy utenfor båten, kan du spille av regnlyden fra Sleepstream mens du hører på musikk. Det vil blokkere støyen umiddelbart.
  • Det finnes flere podcaster som er laget for å hjelpe folk å sovne. Dette kan være mennesker som lager såkalte ASMR-podcaster, folk som forteller koselige historier med mild stemme, eller podcastverter som med vilje snakker om kjedelige temaer, slik at du sovner. Det kan føles utrolig betryggende å ha en behagelig stemme som prater til deg rett inn i øret.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *