10 sep

Kongelig Norsk Båtforbund

Kongelig Norsk Båtforbund er den største landsdekkende interesseorganisasjonen for eiere og brukere av fritidsbåter i Norge. I KNBF finnes 370 medlemsforeninger og rundt 47 000 medlemmer. Her er arbeides det for å ivareta båtfolks interesser, og for at det norske båtlivet skal være på naturens premisser. Som organisasjon er KNBF en sammenslutning av båtklubber, båtforeninger, personlige medlemmer og lag. KNBF er frivillig, allmennyttig og ikke-tjenestebasert.

Det er en rekke fordeler knyttet til det å være medlem i KNBF. Av de 47 000 medlemmene er om lag 3 500 personlige medlemmer, og som båteier nyter du goder som advokatbistand ved konflikt eller skade på båt, billig båtforsikring og mye mer. Hver eneste medlemsforening er knyttet til en av KNBF-regionene: Troms & Finnmark, Nordland, Trøndelag, Nordvest, Vest, Sør og Øst. Det båtpolitiske arbeidet som gjøres skal komme alle individer og foreninger til gode.

Ved å være medlem bidrar du til at forbundet styrkes som interesseorganisasjon for alle brukere og eiere. Alle båtfolk i Norge fortjener et talerør overfor myndighetene og politikerne, hvilket er noe av hensikten med KNBF. Gjennom denne paraplyorganisasjonen får båtfolk talt sin sak i media ved behov. KNBF har dessuten klart å etablere et godt forsikringstilbud gjennom forsikringsordningen Norske Sjø.

Ivaretakelse av båtlivet

Å verne om allemannsretten er også en viktig del av arbeidet organisasjonen gjør, slik at et godt båtliv kan ivaretas. Det er også et sterkt fokus på miljø og natur, noe medlemmer også skal være innforstått med. Et høyt medlemstall er viktig for at organisasjonen skal ha bein å stå på, derfor er det en vinn-vinn situasjon for både deg selv og KNBF at du melder deg inn. Gjennom KNBF blir det lettere å holde seg oppdatert på det som foregår i norsk båtliv.

Kongelig Norsk Båtforbunds historie strekker seg helt tilbake til januar 1911, og det var Kong Haakon VII som gjorde foreningen kongelig. Da organisasjonen først ble etablert het den Norsk Motorbaat-Forening. I dag er Endre Solvang generalsekretær, og KNBF har hovedkontor i Oslo. Som båtmenneske i Norge står Kongelig Norsk Båtforbund deg til disposisjon, og organisasjonen kan godt sies å være den viktigste i sitt slag i hele landet. Besøk gjerne forbundets nettside for å få mer detaljerte beskrivelser om alle de ulike godene som venter medlemmer.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *