6 mai

Brukt for mye penger på båten? Refinansier lånene dine og få orden i økonomien

Mange er villige til å satse alt for å skaffe drømmebåten. Er du en av dem som har pådratt deg forbrukslån fordi du har brukt for mye penger på båten? Da har vi et godt tips til deg.

Båt kan bli dyrt

Mange vil kanskje si at det er dyrt å ha båt i Norge. For det første er sesongen relativt kort. For det andre er det dyrt å leie båtplass og å kjøpe ekstrautstyr. Sist, men ikke minst, er ikke lagring av båten om vinteren akkurat gratis. Likevel er det verdt det! Hva er bedre enn en deilig båttur på fjorden om sommeren? En båt er ikke bare et fartøy, det er også en livsstil og hobby for mange. Derfor er det lett å gå på en smell og ta opp noen dyre forbrukslån når utgiftene blir for høye, eller du vil skaffe nytt utstyr kjapt. Dette har vi full forståelse for. Har du havnet i denne situasjonen har du nok lagt merke til hvor dyre disse lånene er, og kanskje har du lært at det er bedre å spare opp en liten båtbuffer selv. Men når du først har dyre forbrukslån må man gjøre det beste ut av situasjonen. Da er refinansiering en veldig god løsning som kan få ned utgiftene dine!

Hva er refinansiering?

Å refinansiere går ut på å samle flere lån i et større, men billigere lån. Det gir deg økonomisk forutsigbarhet ved at du vet nøyaktig hvilken minimumssum du må betale månedlig. Slik blir det lettere å legge en plan for å bli gjeldfri. Kanskje du klarer å betale mer enn minimumsbeløpet, slik at du blir kvitt gjelden fortere? Ved å bruke en lånekalkulator som vi har linket til ovenfor kan du sammenligne tilbud fra flere banker, for å finne ut hvilken tilbyder som kan gi deg den beste løsningen. Tast inn totalbeløpet du skylder og prøv deg frem med ulik nedbetalingstid frem til du finner et beløp som er overkommelig for deg. Husk dog at jo fortere du klarer å betale ned lånet, desto bedre! Likevel har du mange andre løpende utgifter og derfor er det en fordel å ikke knytte seg til et beløp som blir for høyt. Som nevnt kan du alltid betale inn litt ekstra når du har mulighet. Husk å alltid sammenligne den effektive renten på de ulike lånene. Med Refinansiering24 kan du enkelt sammenligne de største forbruksbankene, slik at du finner den beste løsningen for deg.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *